Sunday, January 25, 2009

Znovu otevrit vrazdu Frantiska Mrazka?

Praha - Útvar pro boj s organizovaným zločinem (ÚOOZ) by chtěl znovu otevřít vyšetřování vraždy kontroverzního podnikatele Františka Mrázka. U útvaru vznikla analytická skupina s úkolem najít nové informace, na jejichž základě by bylo možné obnovit vyšetřování. Píše to ve svém pondělním vydání Mladá fronta Dnes (MfD). Detektivové, kteří vraždu původně vyšetřovali, však tvrdí, že se to nepodaří.

K případu vraždy Mrázka byla vypracována analýza, která má přes čtyřicet listů a další přibývají," řekl MfD mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták, ale připustil, že výsledky analýzy zatím nejsou takové, aby bylo možné vyšetřování obnovit.

Podle detektivů, kteří tento zločin původně vyšetřovali, policie po hromadném odchodu pracovníků speciálních útvarů už nemá dost kvalitních lidí, kteří by se orientovali v prostředí mafií. Bývalý šéf ÚOOZ Jan Kubice navíc tvrdí, že objasnění Mrázkovy smrti si nepřejí politici z řad ODS a ČSSD, kteří se bojí, aby nevyšlo najevo, že měli kontakty s nejznámějším českým mafiánem.

Neznámý pachatel Mrázka zastřelil v lednu 2006. Podle Kubiceho byl Mrázek zavražděn kvůli zákulisním tahanicím o ústeckou potravinářskou firmu Setuza. Státní zástupce však rozhodl, že případ bude odložen, přestože podle Kubiceho měli detektivové pro svoji teorii dostatek důkazů.

No comments:

FriendFeed.com/web2024